Docente

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIngeborg Hubens

Ingeborg Hubens heeft piano gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht bij Tonie Ehlen. Al vanaf haar 19e jaar geeft ze pianoles, eerst aan de Kreismusikschule in Erkelenz, later privé-les in Maastricht, Wijchen en nu in Bergharen.

Daarbij heeft ze altijd gezongen in diverse koren en ensembles Ze heeft zangles gehad van de zangpedagoge Josje Rademakers. Op dit moment volgt ze zanglessen bij Francine van der Heijden. Ze is repetitor en zingt als sopraan bij het vrouwenensemble Female Touch uit Nijmegen.

Naast het lesgeven is ze ook actief als pianiste en liedbegeleidster en heeft ze diverse optredens in huiselijke kring en daarbuiten gegeven.

Sinds 2012 is ze dirigent van het kioskkoor in Bergharen.

 

EPTA

Als pianolerares is Ingeborg aangesloten bij de EPTA. Dit is een Europese organisatie voor pianodocenten, met als doel het bevorderen van het pianospelen en het piano-onderwijs door middel van het geven van voorlichting, cursussen en studiedagen voor docenten. Ze geven ook een tijdschrift uit, het Piano-Bulletin, met artikelen over pianospelen, componisten, technische kwesties, interviews etc. Ze beheren eveneens een docentenbank. Dit is een internetsite waarvoor je je als docent kunt aanmelden. Hiervoor geldt een ballotage: je kunt alleen ingeschreven worden als docent als je een Conservatoriumdiploma hebt. Dat is een extra zekerheid voor diegenen die een bevoegde pianoleraar zoeken. http://www.eptanederland.nl/onze-docenten/

Ook biedt de Epta de mogelijkheid om een landelijk Graadexamen te doen, vergelijkbaar met de graadexamens op de muziekschool. Een jury beoordeelt je spel en bij goed gevolg krijg je een diploma http://www.eptanederland.nl/graadexamens-2/